VESTE BUNA: Lotul I al A0 Nord (Autostrada de Centura) are castigator!

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al Autostrăzii de Centură București – A0 Nord. Este vorba despre compania NUROL INSAAT VE TICARET A.S, iar obiectul contractului îl reprezintă 17,5 km de autostradă. Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Licitațiile sunt în derulare și pentru celelalte 3 loturi ale Autostrăzii de Centură București Nord (A0). Lotul I este între A1 și DN1, traseul Lotului II este între DN1 și DN2, lotul III este între DN2 și DN3, iar lotul IV se află între DN3 și A2.

Autostrada de Centură București Sud, între A1 (București-Pitești) și A2 (București-Constanța), este împărțită în 3 loturi care sunt licitate și adjudecate pentru proiectare și execuție.

Autostrada de Centură București A0, parte a unui „uriaș” proiect european de infrastructură rutieră numit Coridorul 4 pan-european, va avea o lungime totală de 101 km.

Autoritățile spun că în 2 ani vor finaliza cele 5 pasaje pe actuala Centură a Bucureștiului, respectiv Mogoșoaia, Berceni, Cernica, Domnești și Popești-Leordeni și, în 3 ani, Autostrada de Centură București Sud, mai precis cele 3 loturi de pe A0 Sud.