VESTI BUNE: Aparat super performant care sparge calculii renali la SPITALUL JUDETEAN ILFOV

PENTRU BINELE NOSTRU, LA TUTUROR: Timp de două săptămâni, în perioada 13-24 mai 2019, 28 de medici de urgență și pompieri (inspectori șefi) din 12 județe ale țării și Municipiul București cărora li se alătură câte un reprezentant al Jandarmeriei și respectiv Poliției, participă în Targu Mureș (13-18 mai) și București(19-24 mai) la un stagiu intensiv de pregătire.

🔸La Spitalul Județean Ilfov pacienții pot beneficia acum de un aparat super performant care sparge calculii renali și ureterali (litotriț

La Spitalul Județean Ilfov pacienții pot beneficia acum de un aparat super performant care sparge calculii renali și ureterali (litotriție).
ie). Demn de știut, aparate la fel de performante se mai găsesc doar în alte trei spitale din București.
🔹PRECIZARE: Aparatul folosește ultrasunete pentru spargerea calculilor și a intrat în dotarea Spitalului Județean Ilfov o dată cu reabilitarea acestuia cu fonduri europene. Beneficiul major pentru pacienți este absența procedurilor chirurgicale, dar spargerea efectivă a calculilor se face cu internare de pe o zi pe alta.
🔸Până la ieșirea din garanția de 5 ani, obligatorie în cazul fondurilor europene, doar pacienții internați în Spitalul Județean Ilfov pot beneficia de operația de spargere a calculilor, urmând ca din 2021 operația să se poată face și contra cost.