VESTI BUNE DE LA AEROPORTUL OTOPENI! CARE E STADIUL MODERNIZARII PISTEI 2?!

Lucrările de modernizare a Pistei 2 a Aeroportului Otopeni sunt în avans față de graficul asumat de antreprenor!

„În cele 2 săptămâni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, a fost frezat betonul pe toată lungimea pistei, respectiv pe 3,5 km. Au fost înlocuite peste 200 de dale de beton, din cauză că erau deteriorate. Deși este în avans față de termenii contractuali, i-am cerut antreprenorului să profite de vremea bună și să accelereze lucrările”, precizează Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Oficialul spune că modernizarea Pistei 2 și resistematizarea zonei de siguranță înseamnă că vor fi realizate lucrări de drum, de colectare și evacuare a apelor, de canalizare, de siguranța circulației, pentru executarea instalațiilor electrice și balizaj și lucrări de protejare a mediului. Antreprenorul care realizează acest proiect este PORR Construct.

ISTORIC

La data de 13 august 2020, am semnat autorizația de construire pentru modernizarea Pistei 2, în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

La data de 21 august, Compania Națională Aeroporturi București a emis ordinul de începere a lucrărilor.

De luat în seamă, ultima reparație capitală a Pistei 2 s-a efectuat în 1996, ulterior executându-se numai lucrări de reparații curente.