Vesti excelente pentru pacientii din Ilfov! Cabinetul de medicina fizica si balneologie de la Spitalul buftea este functional!

Spitalul din Buftea anunță că a dat în folosință cabinetul de medicină fizică și balneologie.

Spitalul din Buftea anunță că a dat în folosință cabinetul de medicină fizică și balneologie. Managerul Spitalului, Pușa Rudeanu a amenajat sălile de fizioterapie pe o suprafață de 140 mp și pe 22 mp- cabinetul medical.
🔸De fapt, noul cabinet de medicină fizică și balneologie este ca o ”întoarcere” acasă, deoarece în perioada 1995 – 2006, spitalul a avut printre serviciile medicale ambulatorii și recuperare, medicină fizică și balneologie.
Așa cum explică autoritățile,

Spitalul din Buftea anunță că a dat în folosință cabinetul de medicină fizică și balneologie.
înființarea cabinetului de recuperare și fizioterapie a fost determinată de îmbătrânirea populației, dar și de numărul tot mai mare de bolnavi cu afecțiuni de statică vertebrală, afecțiuni neuromusculare, neurologice, inflamatorii, precum și de lipsa unor servicii medicale de recuperare în zonă. Mai mult, tratamentele durează un timp mai îndelungat, cu multe deplasări în alte localități, situație destul de solicitantă pentru pacienți.

🔹Spitalul din Buftea deservește peste 100.000 de persoane care provin din Buftea, Crevedia, Butimanu, Periș, Ciolpani, Snagov, Cojasca, Mogoșoaia, Ciocănești, Niculești, Balotești, Chitila, Corbeanca. Cele mai multe persoane trate sunt cele din Buftea, adică peste 22 de mii de persoane.
🔸Pentru a beneficia de tratamente de recuperare în sălile dotate cu aparatură de ultimă oră, pacienții trebuie să aibă trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist și astfel consultația și tratamentele sunt gratuite, decontate de CNAS. Pentru ceilalți, fără trimitere, există o listă de tarife care se regăsește pe site-ul spitalului: http://spitalbuftea.ro/recuperare-medicina-fizica-si-balne…/
🔹Cabinetul de medicină fizică și balneologie funcționează într-un spațiu proprietate a Consiliului Județean Ilfov care a fost dat în administrarea spitalului, în octombrie 2018.