Victor Costache: „Oamenii trebuie sa simt ca sanatatea este un domeniu prioritar pentru noul Guvern”

Arierate de peste 66 de miliarde de lei au fost diminuate, prin compensare, în urma activității CPPI, iar printr-un proiect de act normativ inițiat de Ministerul Economiei se vor accelera măsurile de diminuare a blocajului financiar.

În primele 9 luni din acest an, deficitul la Fondul Național Unic de Sănătate a ajuns aproape de 3 miliarde de lei! Este anunțul făcut joi de reprezentanții noului Guvern în contextul preluării mandatului de către Victor Costache, noul ministrul al Sănătății. Prima mare provocare a mandatului ministrului va fi să asigure servicii de sănătate de calitate „în aceste condiții financiare dezastruoase”.
Apoi, pe termen scurt, probleme nerezolvate de ani de zile trebuie să găsească cele mai bune răspunsuri, a mai anunțat noul ministru.

Prima mare provocare a mandatului ministrului va fi să asigure servicii de sănătate de calitate.
Victor Costache transmite că „oamenii trebuie să simtă că sănătatea este un domeniu prioritar pentru noul Guvern”, iar acest lucru se va vedea în zilele următoare prin decizii în interesul pacienților și al medicilor, în opinia oficialului.