„Voievodul Tiganilor” bate din sceptru deschiderea stagiunii la Opereta!

Așa cum au promis, odată cu terminarea stagiunii în aer liber, artiștii Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” se pregătesc nerăbdători de revenirea pe scena care i-a consacrat cu PREMIERA spectacolului „VOIEVODUL ȚIGANILOR”, cea care ar fi trebuit să aibă loc în săptămâna în care s-au închis instituțiile de cultură ca măsură de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Premiera va avea loc pe 18 octombrie 2020 ora 19:00

„Suntem pregătiți, respectand toate normele de distanțare socială atât în sala cât si pe scenă, să vă oferim, așa cum v-am obișnuit, un spectacol de calitate sub semnătura colectivului Teatrului Național de Operetă și Musical “Ion Dacian””, transmit reprezentanții reputatei instituții de cultură.

ATENȚIE: Vor fi disponibile doar 250 de locuri pentru toate spectacolele noastre care vor avea loc în sală.

Pentru mai multe detalii despre spectacol cât și despre stagiunea 2020-2021 vizitați site-ul teatrului:

www.opereta.ro

***Voievodul țiganilor (titlu original: germană Der Zigeunerbaron) este o operetă, a cărei muzică a fost compusă în anul 1885 deJohann Strauss (fiul), pe un libret scris de Ignatz Schnitzer, după un roman al scriitorului maghiar Mór Jókai.

Această operetă se remarcă printr-un exotism și o notă romantică, gustate de public și astăzi. Valoarea muzicii lui Johann Strauss (fiul), care cuprinde pagini nepieritoare, situează opereta „Voievodul țiganilor” între capodoperele genului. Dificultățile din partitură au făcut ca această lucrare să fie înscrisă în repertoriul teatrelor de operă.

Premiera mondială a avut loc la Viena pe data de 24 octombrie 1885.